Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
GK Engelholmsgymnasterna
Truppgymnastik

Välkommen till Engelholmsgymnasterna!
 • Vi i Engelholmsgymnasterna vill utforma gymnastiken så att ett livslångt intresse för fysisk aktivitet skapas.
 • Vi anser att all träning med barn skall bygga på rörelseglädje lek och spontanitet.
 • Vi använder medvetet mycket redskap i våra grupper för att ge en bred motorisk träning och förbereda för framtida träning.
 • Vi har minst en vuxen ledare i varje grupp och jobbar i stora grupper.

Vill du bli medlem i vår förening?
Styrkekram och TACK - genom Nallen
2020-05-27 10:58
Det man kan sakna mest av allt i corona-tider är en riktig bamsekram i vanlig ordning.
Så här kommer en 100% smittfri, STOR STYRKEKRAM till er alla, från oss alla genom vår egen maskot, Engelholmsgymnasternas Nalle.

Vårt varmaste TACK till alla er som stöttar Engelholmsgymnasternas verksamhet på olika vis. "Många bäckar små" säger man ju. Flera av er har blivit stödmedlemmar, andra har Swishat valfritt bidrag, många har köpt "Nalle-biljett" till våra uppvisningar och publikfria interntävlingar i grupperna. 

Det är inte försent att stötta oss: 
Swish nummer: 123 157 98 38
Bankgiro: 5633-3495

 • Stödmedlem 300kr
 • "Nallebiljett" 50kr
 • el valfritt bidrag

PS. Planering inför HT2020 är i fullgång, vi kommer att publicera information med datum och tid för när anmälan öppnar, i augusti.


Bli stödmedlem
2020-05-12 16:32
Efter dagens besked om att regeringens krispaket inte kommer att räcka till för att stötta alla Sveriges idrottsföreningar, behöver vi din hjälp mer än någonsin i form av ekonomiskt stöd.

Även om ditt barn redan är medlem, kan du som förälder, mor och farföräldrar, moster eller farbror, syskon eller granne bli stödmedlem redan idag och stötta vår verksamhet. 

Swisha 300kr eller valfritt belopp till 123 157 9838.

Vårt varmaste tack! 
GK EngelholmsgymnasternaVi behöver din hjälp
2020-05-04 19:33
Som de flesta andra föreningar, är Engelholmsgymnasterna en idéell förening med medlemmar och inte ett företag med kunder. Verksamheten har drabbas ekonomiskt hårt av Corona-krisen, och nu behöver vi er HJÄLP!

Vi behöver kreativa, frivilliga personer som kan hjälpa till med att komma på förslag för hur vi kan kompensera för förlorade intäkter under 2020, främst pga inställda tävlingar.

En av föräldrarna i föreningen kommer att vara projektledare för detta initiativ parallellt med sitt styrelseuppdrag.
Ingen kan driva detta själv, men tillsammans kan vi göra stor skillnad.

Vi behöver dig som är:
 • FÖRÄLDER till barn i föreningen från parkour 
 • FÖRÄLDER till barn i föreningen från barngrupp (MammaPappaBarn 16 och 17 , Barnmix 13, 14 och 15)
 • FÖRÄLDER till barn/ungdom i föreningen från truppgymnastiken (Mixtrupp 10/11, 12, Mixtruppen Mikro-, Milli-, Mini-, Minior-, U-truppen och Högaholm) 
 • LEDARE eller HJÄLPLEDARE i alla åldrar
Vi träffas på kansliet (eller digitalt), och samlar tankar och ideér hur vi som medlemmar i Engelholmsgymnasterna kan skaffa alternativa intäkter.

Skicka ditt namn och kontaktuppgifter till oss - även om du inte har någon egen idé, tillsammans kan vi göra skillnad.

Tack på förhand!

Svara senast den 10 maj. 

Projektledare: Sara Hellqvist, sara.bilbo@hotmail.se 
Kansliet: Jessica Bladh, engelholmsgymnasterna@live.se


Uppdatering med information till samtliga medlemmar i GK Engelholmsgymnasterna
2020-03-16 08:48
 • GK Engelholmsgymnasterna följer myndigheterna och gymnastikförbundets rekommendationer. Detta innebar att vi tillsvidare kommer att fortsätta med ordinarie verksamhet i de flesta av grupperna, förutom vissa grupper på söndagar som kommer att ges information via separat utskick. 

 • Beslut om verksamheten kan ändras med kort varsel. Vi ber alla medlemmar att hålla koll på utskick från föreningen med uppdateringar, samt hålla er informerade kontinuerligt via officiell rapportering från Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter.


Vid träning:
 • Utövare och ledare med med minsta förkylningssymptom, kommer ej till träning. 

 • Noggrann handhygien under och före träning med tvål och vatten. Instruktion hur man noga tvättar händerna, finns på toaletterna samt i omklädningsrum. 

 • Egen vattenflaska medtages.

 • Nyser och hostar i armvecket eller i pappersnäsduk.

 • Ledare som observerar tecken på sjukdom hos utövare under träning, kommer att kontakta målsman som uppmanas hämta sitt barn omgående.

 • Vi rekommenderar föräldrar och syskon att undvika att uppehålla sig på Lingvallen under barnens träningar, allt för att minska det totala antalet människor på anläggningen, och därmed minska risken för smittspridning. 

Med vänliga hälsningar

Styrelsen i GK Engelholmsgymnasterna


Uppföljningsinformation och försiktighetsåtgärd
2020-03-12 19:44

Med anledning av coronaviruset:


Frågorna kring Coronaviruset är många. Vi tar oron på allvar, följer och agerar utifrån officiella källor och beslut som tas kring frågan. Som förening står vi i löpande kontakt med Gymnastikförbundet.

Gymnastikförbundet är inte en kunskapsorganisation kring detta område utan hänvisar till Folkhälsomyndigheten, UD och WHO. 

Med hänvisning till senaste beslutet från regeringen angående arrangemang mer än 500 personer, och rekommendationer från Gymnastikförbundet för sammankomster med mindre än 500 personer har vi gjort en bedömning som förening. 


Vi har beslutat om att vidta försiktighetsåtgärder nu på söndag 15/3 och ställer in träningen för följande grupper:

Mamma Pappa Barn 17

Mamma Pappa Barn 16

Barnmix 15

Barnmix 14


OM vi kommer att ställa in fler grupper, meddelar vi det snarast. Vi uppmanar till att ledare, utövare och föräldrar som är förkylda/sjuka att EJ komma till Lingvallen.


Vi uppmanar till att följa officiella kunskapskällor och påminner om att det är viktigt att komma ihåg att allas situation är unik och att exempelvis sjukdomshistorik i familj eller närmsta omgivning kan påverka beslut. Gymnastikförbundet rekommenderar att var och en fattar sitt beslut utifrån faktisk aktuell kunskap.


Vi jobbar vidare och bevakar aktuella beslut och rekommendationer från myndigheterna och Gymnastikförbundet och kommer att hålla er uppdaterade allteftersom vi har nya besked hur det blir med framtida träningar osv.


Det är styrelsen som fattar beslut i GK Engelholmsgymnasterna, vänligen skriv till engelholmsgymnasterna@live.se om ni har några frågor angående detta, ej till huvudledare eller andra ledare.


GK Engelholmsgymnasterna

Styrelsen

Krisgruppen


Med anledning av coronaviruset
2020-03-07 18:32
Engelholmsgymnasterna har med anledning av coronaviruset, fått frågor från oroliga föräldrar angående förhållningssätt vid träning, läger och tävlingsarrangemang. 

Föreningen förlitar sig på riskbedömningar och rekommendationer från :
Folkhälsomyndigheten:

Ängelholms kommun

Riksidrottsförbundet

Svenska gymnastikförbundet:

Utrikesdepartementet reseinformation:

Vi ser ingen anledning att ställa in träningar, läger (förutom resa till Italien) eller tävlingar som är planerade i nuläget. Vi uppmanar utövare som är förkylda/sjuka att stanna hemma.

Skulle någon förändring ske, meddelar vi samtliga/berörda medlemmar i vår verksamhet via officiella kanaler, dvs. utskick och nyheter publicerad på hemsidan. 

GK Engelholmsgymnasterna
Krisgruppen
Uppdatering Sportadmins app
2020-02-27 11:48
Hejsan,

Nyligen har Sportadmin gjort en uppdatering av sin medlems-app, det har medfört att vissa användare har problem att ta del av information och svara på kallelser o dyl. Sportadmin och vi ber om ursäkt för detta och ber er logga ut ut appen och logga in igen. I vissa fall kan man också behöva ladda ner senaste versionen om man inte redan har det.

PS. Har ni inte redan appen, ladda ner den så har ni alla träningstider, nyheter, kallelser etc. samlat.

Med vänlig hälsning
Jessica Bladh
Kanslist
Vilken underbar tävlingshelg!
2020-02-10 10:19
Klass 1 för barn födda -12 och -13, samlades på prispallen för fotografering och diplomutdelning för medverkan, första tävlingen för många av barnen.
Glädetjuten och hejarramsorna ekar fortfarande i huvudet. Fantastiskt att bevittna över 130 lag med tävlande barn och ungdomar under den gångna helgens "Englacupen 2020". Förväntan, nervositet, mod och stora leenden blandades med tårar av glädje, men även besvikelse - följt av kramar och stöd från lagkamrater, ledare och peppande föräldrar. 

Vilket enormt engagemang, alla ni som  hjälpt till under helgen. Ni har bemannat parkering entré, städ, café, bygga och riva hall, baka, informations center, redskap, sjukvård och sekretariat. 
Det hade inte gått att genomföra denna tävling, utan er medverkan. 

Tack till alla er andra som med ideella krafter, ansvarat för de olika arbetsområdena och ställt upp på andra vis.

- Vårt varmaste tack till er alla! 

GK Engelholmsgymnasterna


Englacupen 2020
Englacupen uppdatering
2020-01-27 10:11, Englacupen 2020
Nu är startlistorna för alla klasser utskickade och upplagda på hemsidan. Startlistorna är "första-starttider" och vi reserverar oss för eventuella strykningar/ändringar från och med nu fram till tävlingsstart - vänligen håll utkik efter eventuell uppdatering av tider närmre tävlingshelgen. 

Ni hittar även redskaps- skiss och omdömesunderlag för respektive klass. Klicka under fliken "dokument" så hittar ni alla dokument som rör Englacupen 2020.

En liten påminnelse nu när Barnkonventionen blivit lag är att inga lag med barn under 12 år får lov att toppas!!  Framförallt Englacupen är en tävling där glädje står i centrum och en tävling vi arrangerar för att så många gymnaster som möjligt ska få vara med och tävla - förhoppningsvis många gånger. Tänk också på att så långt det går inte ha några reserver på era varv. Man får lov att vara 7 pers i laget och per varv men svårigheten räknas bara på de 4 sista och utförandet räknas på alla delat på antalet gymnaster, det betyder att man inte tjänar något på att köra med 4 per varv och ha resten som reserver, det ser bara tråkigt ut för alla föräldrar och publik på plats.

Annars vill vi åter igen påminna er om att läsa på reglerna en extra gång och hälsa er lycka till med uppladdningen i era grupper :) hör av er om ni har några frågor!


Välkomna!


Tävlingsledningen
GK Engelholmsgymnasterna

Facebook
Nyheter från våra grupper
Englacupen 2020, 09/02 16:39 
Englacupen 2020, 09/02 13:47 
Englacupen 2020, 09/02 10:16 
Englacupen 2020, 09/02 09:52 
Englacupen 2020, 07/02 17:12 
Englacupen 2020, 27/01 10:11 
Teamgym Högaholm, 19/05 17:41 
Miniortruppen, 19/05 17:37 
Mikrotruppen (FL 10), 10/03 13:38 
Englacupen 2020, 10/02 16:52