Webshop - Föreningskläder
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GK Engelholmsgymnasterna
Barngymnastik, Truppgymnastik, Volt

Försäkringar & Olycksfall

Olycksfallsförsäkringar för utövare

Alla utövare i Engelholmsgymnasterna är försäkrade via föreningen. Det är försäkringsmäklaren Tydliga AB som hanterar Gymnastikförbundets försäkringar i Svedea. Gå gärna in och titta på innehåll och omfattning på försäkringen. 

https://www.svedea.se/gruppforsakringar/gymnastik/forsakringens-innehall 

 

Licensförsäkring Bas och Träning/Tävling

Beroende på barnets ålder och svårighetsnivå, kan försäkringarna ha olika innehåll, men alla är försäkrade genom föreningen.

 

Alla utövare omfattas av den s.k. Basförsäkringen. De utövare som tävlar, eller som tränar och använder trampett eller trampolin och utför hopp med rotation kring tväraxel som t.ex. volt eller överslag, är försäkrade via den s.k. Tränings/tävlingslicensen.

 

Licensförsäkringen ger ett grundläggande skydd vid olycksfallsskada som inträffar i samband med en gymnastikaktivitet i klubbens eller förbundets regi.

 

Ersättning lämnas vid olycksfallsskada, varvid menas en kroppsskada som den försäkrade drabbas av genom en oförutsedd plötslig händelse, som inträffar under deltagande i tävling, uppvisning träning samt färd till och från dessa aktiviteter då aktiviteterna sker i Gymnastikförbundets, dess distriktsförbund eller ansluten förenings regi.

 

Försäkring för ledare

Samtliga ledare och funktionärer har Riksidrottsförbundets grundförsäkring via Folksam som innehåller;

  • Ansvarsförsäkring
  • Förmögenhetsbrottsförsäkring
  • Rättsskyddsförsäkring
  • Olycksfallsförsäkring

Mer information om omfattning och skadeanmälan hittar du på https://www.folksam.se/forsakringar/idrottsforsakring/forsakring-genom-riksidrottsforbundet 

 

 

Hur gör jag om det har hänt en skada?

 

Skulle ditt barn bli skadad, fyller man i blanketten skadeanmälan, https://engelholmsgymnasterna.sportadmin.se/docs/422/9576/Skadeanm-lan_Olycksfall_gymnastikf-rbundet_2.PDF , sänder in den till Svedea AB.

Det är inte alltid ledaren tänker på att informera om detta utan ta gärna ett eget initiativ samt glöm inte att nedersta delen av skadeanmälan ska fyllas i av den ansvariga ledaren innan anmälan skickas in.